Günlük hayatın koşuşturması ve telaşı yüzünden ayak bakımını sürekli ihmal ediyoruz. Onca iş yükünü çeken ayakların mutlaka özel bir bakıma ihtiyacı olduğunu unutmamak gerekir. Medikal ayak bakımı ile ayaklar yorgunluktan arınmış oluyor ve canlanıyor.
Medikal Ayak Bakımı Nasıl Yapılır?
Medikal ayak bakımında öncelikle kişinin ayak haritası çıkarılır ve kişiye özel bir bakım yapılır. Bireyin öncelikle şikayetleri kendi ağzından dinlenir ve günlük alışkanlıkları tespit edilir. Ayakkabı seçimi konusunda kişi bilinçlendirilir ve kişinin ayak bası analizi yapılır. Analiz sonucunda kişinin ayağının anatomik yapısı incelenerek kişiye ayak sağlığı konusunda yapması gereken bilgiler verilir.
Medikal ayak bakımında ayak bakımı için tasarlanmış özel medikal aletler ile ayakta yer alan ölü hücreler temizlenir ve asla ayak dokusuna zarar verilmez. Şayet nasır, batık, topuk çatlağı gibi durumlar varsa ilk önce steril edilerek yavaşça tedavi edilir. Tedavinin daha iyi sonuç vermesi için tedavi seanslara bölünerek yapılır.
Medikal Ayak Bakımının Faydaları
İnsan ayağında toplam 26 adet kemik,114 adet bağ ve 20 adet kas bulunur. Bu kaslar ve bağlar yaş aldıkça ve ayakları çok yordukça zayıflar. Kötü durumda bulunan ayaklar zamanla bazı olumsuzluklar ile karşılaşabilir. Örneğin, nasır, topuk dikeni ve çatlaması, siğil ve mantar gibi ayak rahatsızlıkları bunlardan bazılarıdır. Ayrıca yanlış ayakkabı seçimi ve gün boyunca ayakta durmak gibi durumlar da bu olumsuzlukları tetikleyebilir.
Medikal ayak bakımı bütün bu sorunları ortadan kaldırıyor. Cildin nefes almasını sağlıyor ve ayakta oluşan her türlü iritasyonu yok ediyor. Bu uygulama uzman podologlar ve podiatristler tarafından profesyonel bir şekilde yapılıyor. Eğer medikal ayak bakımları düzenli yaptırılırsa ayakta bulunan ölü hücreler, terleme sorunu ve ağrılar son bulur. Bu rahatsızlara karşı önlem almak için uzmanlar, düzenli olarak ayak bakımı yaptırılması ve bu konunun ihmal edilmemesi gerektiğini vurguluyor.
Medikal ayak bakımının faydaları:
- Ayak sağlığını korumak
- Ayak ağrısını hafifletmek
- Mantar ve enfeksiyonların önlenmek
- Ayak kokusunun önlenmesi
- Kan dolaşımının artması
- Ayak ağrılarının azaltılması
- Ayak problemlerini tedavi etmek
Medikal Ayak Bakımının Pedikürden Farkı Nedir?
Öncelikle kullanılan aletler dünya standartlarına uygun olup sadece ayak için özel medikal cihazlarla ayak bakımı yapılmaktadır. Daha sonra sterilizasyon aşamasında ayağın pH dengesine uygun sıvılarla sterilizasyon işlemi gerçekleşmektedir. Ayrıca medikal ayak bakımı bu konuda eğitim almış uzman podologlar ve podiatristler tarafından yapılır. Medikal ayak bakımının ayda bir sefer yapılması yeterlidir. Gerekli görülen herhangi bir nokta varsa kişi dermatologlara ve ortopedistlere yönlendirilmektedir.