Sırt Korsesi Ne İşe Yarar- Faydaları ve Zararları Nelerdir?
  1. Anasayfa
  2. Sağlık

Sırt Korsesi Ne İşe Yarar- Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Sırt korsesi özellikle sırt ve bel bölgelerinde oluşan ağrıları gidermekle birlikte, kamburluk ve duruş bozuklukları gibi sorunlar için de kullanılan medikal bir üründür. Peki, korse gerçekten işe yarıyor mu? Dik duruş korsesi, kamburluk korsesi, sırt ve bel ağrısı korsesi gibi çeşitleri olan korsenin zararları ve faydaları nelerdir? Kambur duruşu düzeltmek için kullanılan kamburluk korsesinin zararları var mı? gibi sorularınızın cevabı yazımızda.

Sırt Korsesi Sırt Ağrıları ve Duruş Bozukluklarında İşe Yarıyor mu?

Sırt korsesi kullanan bir çok kişinin ağrı ve duruş bozukluklarının genellikle 21 günlük kullanımdan sonra düzeldiği yönünde olumlu görüşü mevcut. Ancak, korse kullanmaya başlamadan önce doktor muayenesinden geçmeniz, şikayetleriniz doğrultusunda ve vücut tipinize uygun olan korse belirlenmelidir. Sırt ağrıları, bel ağrıları, kamburluk, duruş bozukluğu gibi durumlar için sırt düzleştirici korse, düzenli olarak ve doktor talimatlarına uyarak kullanıldığında etkili sonuçlar veren bir üründür.

Özellikle bilgisayar başında çok vakit geçirenler ya da uzun süre oturarak çalışmak zorunda olanlarda sırt ve bel ağrısı şikayetleri oldukça fazladır. Korse kullanımı bu tarz sorunları olanların çok daha rahat hareket etmesine olanak tanır, ileride oluşabilecek duruş bozukluklarını engeller ve var olan duruş bozuklukları da dik duruş korsesi sayesinde kısa sürede düzelir.

Duruş bozukluğu probleminiz varsa piyasada titreşimli korse olarak satışı yapılan korselerden uzak durmanızda fayda var. Zira titreşimli sırt korseleri sırt ağrıları için etkili olsa da duruş bozuklukları ve kamburluk düzeltme konusunda hiçbir fayda sağlamaz. Hatta bedeni tembelliğe itebilir.

>>   Alkol İntoleransı Nedir? Belirtileri ve Nedenleri

Kamburluk Korsesi ve Dik Duruş Korsesi Faydaları

  • 21 gün boyunca düzenli olarak kullanılan korse omurganın düz durmasını sağlayarak duruş bozukluklarını düzeltir.
  • Günlük işlerde, ağır yük kaldırırken, eğilip kalkarken hareket etmeyi kolaylaştırır.
  • Yanlış duruştan kaynaklı sırt ve bel ağrılarını dindirir.
  • Sırt düzleştirici korse kullanımı ile sırt ve bel kısmının güçlenmesi sağlanabilir.
  • Korse doğru kullanıldığı takdirde kamburluğun düzelmesine yardımcı olur.
  • Cerrahi işlemlerden sonra sırt kaslarının sürekli ve dengeli çalışabilmesi için destek görevi görür.

>>>Omuz Ağrısı Neden Olur? Şiddetli Omuz Ağrısına Ne İyi Gelir?

Dik Duruş Korsesi Ne Kadar Süre Kullanılmalı?

Sırt korsesi kullanıldığı amaca ve doktorun talimatları göz önünde bulundurularak en az 21 gün süreyle düzenli olarak kullanılmalıdır. 21 gün sonra gerek görüldüğü takdirde kullanımına devam edilebilir. Kronik sırt ağrıları söz konusuysa korse günlük olarak ve yine doktor talimatlarına uyarak süresiz kullanılabilir.

Sık Sorulan Sorular

  1. Sırt korsesi ne işe yarar? Sırt korsesi, sırt ağrılarının önlenmesi, sırtın esnekliğinin artırılması, sırtın stabil ve güçlü kalması amacıyla kullanılır.
  2. Sırt korsesi hangi durumlarda gereklidir? Sırt ağrıları, bel fıtığı, disk hernisi, osteoartrit veya skolyoz gibi sırt hastalıkları gibi durumlarda sırt korsesi kullanılabilir.
  3. Sırt korsesi ne kadar süre kullanılmalıdır? Sırt korsesi doktorunuzun önerisi doğrultusunda ne kadar süre kullanılacağı belirlenir. Genellikle günde 8-12 saat kullanılması önerilir.
  4. Sırt korsesi herkes tarafından kullanılabilir mi? Herkes tarafından kullanılabilir, ancak doktorunuzun önerisi olmadan kullanmamalısınız. Özellikle hamile kadınlar, kalp hastalığı olanlar veya diğer vücut hastalıkları olanlar kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır.
  5. Sırt korsesi ne kadar sık yıkanmalıdır? Sırt korsesi günlük olarak kullanıldığı için haftada bir kez yıkanması önerilir. Ayrıca, ter veya kirlilik olması durumunda daha sık yıkanabilir.
  6. Sırt korsesi, sırt ağrılarını iyileştirir mi? Sırt korsesi, sırt ağrılarını önlemek amaçlı kullanılır. Ancak, sırt ağrılarını tamamen iyileştirmek için diğer tedavi yöntemlerine de ihtiyaç vardır.
>>   Evinizde Bulundurmanız Gereken Tıbbi Cihazlar