Zeytin Yağının Faydaları ve 22 Kullanım Alanı
  1. Anasayfa
  2. Faydalı Bilgiler

Zeytin Yağının Faydaları ve 22 Kullanım Alanı

Zeytin yağı mutfaklarımızdaki en popüler malzemelerden biridir, ancak ilaç dolabında ve hatta bakım malzemelerimizin arasında da zeytinyağını bulundurabiliriz. E vitamini ve antioksidanlar açısından zengin olan bu mucize ürün, kan basıncını ve kolesterolü dengelemek, kalp krizini, kanser ve yaşlanmayı önlemek için yüzyıllardır kullanılmaktadır. Ancak, zeytin yağının faydaları bu kadar sanıyorsanız, kesinlikle yanılıyorsunuz!

İşte Zeytin Yağının Faydaları

  1. # Ciltteki kırışıklıkları azaltmak için düzenli olarak zeytin yağıyla cildinize masaj yapın.
  2. # Akne tedavisi için– 4 yemek kaşığı deniz tuzu ile 3 yemek kaşığı zeytinyağından oluşan bir karışım hazırlayın ve cildinize sürün. 20 dakika bekleyin ve doğal bir sabun ve ılık su kullanarak yıkayın. Bu karışım gözenekleri temizler ve cildinizin nemini korur.
  3. # Diş ağrısını hafifletmek için– 1-2 damla zeytinyağı ve karanfil yağını karıştırın. Bu karışımla ıslattığınız pamuk topunu ağrılı bölgeye koyun. Çocuklar, hamileler ve emzirenler için önerilmez.
  4. # Mide ülseri ve ağrısını azaltmak için– Bir çorba kaşığı zeytinyağına bir fincan narenciye suyu veya sirke karıştırıp için.
  5. # Zeytinyağını tıraş kremi yerine kullanabilirsiniz.
  6. # Kulak ağrısını hafifletmek için- Kulağınıza 1-2 damla ılık zeytinyağı dökerek kulak ağrısını hafifletebilirsiniz..
  7. # Cildinizi iyileştirmek için– El, dirsek ve dizlerde oluşan kuruluğu onarmak için, birkaç çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın ve kuruyup sertleşen bölgelere uygulayın.
  8. # Soğuk algınlığı tedavisinde– 1/3 fincan zeytinyağı, 1/3 fincan susam yağı, 4 damla kekik, 2 damla biberiye yağı karışımı ile göğüs bölgesine masaj yaparak soğuk algınlığı semptomlarını azaltabilirsiniz.
  9. # Kepekten kurtulmak için– zeytinyağını saç derisine masaj yaparak sürün ve gece boyunca bırakın. Sabah saçlarınızı şampuanla yıkayın. 1 hafta boyunca devam edin.
  10. # Kuru saçlar ve kuruyan kafa derisi için– Ilık zeytinyağını kafa derisinden saç uçlarına kadar yedirin. 45 dakika bekleyip yıkayın.
  11. # Saç boyama işleminden sonra – Yumuşak bir pamuklu havluyu zeytinyağıyla ıslatın ve boya sonrası cildinize bulaşan lekeleri bununla silin.
  12. Saç dökülmesini önlemek için– 2 çorba kaşığı zeytinyağını saç derisi ve saçın tamamına sürün, yarım saat bekleyin ve durulayın. Bu uygulamayı haftada 3 kez tekrarlayın.
  13. Bitten kurtulmak İçin – Bir çorba kaşığı zeytinyağını 5 damla çay ağacı yağıyla karıştırın ve kafa derisine birkaç dakika boyunca sürün. Sonra saçınızı tarayın ve sıcak suyla yıkayın.
  14. # Maskara çıkarmak için– Bir pamuk topuna biraz zeytinyağı dökün ve makyajınızı bununla rahatça silin.
  15. # Öksürüğü hafifletmek için– Bir kaşık bal ile karıştırılmış bir kaşık zeytinyağını yutun. Ayrıca sırt ve göğüs kısmına zeytinyağı ile masaj yapın. Bu iki uygulama da öksürüğü hafifletmede oldukça etkilidir.
  16. # Mobilyaları cilalamak için- Zeytinyağı ve limon suyunu yarı yarıya karıştırın. Mobilyaları parlatmak için karışıma batırılmış yumuşak bir havlu kullanın.
  17. # Bahçe aletlerini korumak için- Bahçe aletlerini kir ve pastan korumak için biraz zeytinyağı sürün.
  18. # Gıcırdamaları önlemek için zeytinyağından faydalanın.
  19. # Sindirim sorunlarından kurtulmak için- Zeytin yağının faydaları arasında sindirim sorunlarını gidermesi özelliği de bulunuyor. Her sabah aç karnına bir kaşık zeytinyağı içebilir, ayrıca bir bardak suya 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve birkaç damla limon suyu ekleyerek de tüketebilirsiniz.
  20. # Mumun şamdan üzerinde birikmesini önleyin- Şamdanınıza sadece biraz zeytinyağı dökün ve mumların yapışmasını önleyin.
  21. # Tırnaklarınızı güçlendirmek için– Bir kase zeytinyağında ellerinizi bir süre bekletin ve daha sonra yıkayın. Bunu haftada bir uygulayabilirsiniz.
  22. # Horlamayı önlemek için yatmadan önce bir kaşık zeytinyağı içebilirsiniz.
>>   Evde Deodorant Nasıl Yapılır? 3 Doğal Deodorant Tarifi