Sürekli Yorgun Hissetmenin 12 Nedeni

Kendinizi her zaman yorgun ve halsiz hissediyorsanız, bunun fiziksel ve psikolojik çeşitli nedeni olabilir. Peki sürekli yorgunluk nedenleri genel olarak nelerdir?
Sürekli Yorgunluk ve Halsizlik Nedenleri
1. Kronik Yorgunluk Sendromu
Sebebi henüz tam olarak bilinmeyen ve milyonlarca insanı etkileyen kronik yorgunluğun genel olarak kötü bir bağışıklık sistemi ve strese dayalı olduğu düşünülüyor. Hiç geçmeyen sürekli yorgunluk yaşıyorsanız bu konuda mutlaka bir doktorla görüşüp, sorunun neden kaynaklandığını öğrenmeniz gerekir.
2. Anemi (Kansızlık)
Sürekli yorgunluk ana nedenlerinden biri de anemidir. Anemi demir eksikliğinden kaynaklanan bir sorundur ve bu durum vücuttaki oksijen akışını yavaşlatarak yorgunluk hissine yol açar. Ayrıca bu durum migren gibi baş ağrılarına da neden olur.
3. Şeker Hastalığı
Şeker hastalığı sürekli yorgun hissetme nedenlerinden bir diğeridir. En çok görülen hastalıklardan biri olan diyabet belirtilerinden biri bitkin ve yorgun hissetmedir. Bunun için bir diyabet testi yaptırıp sorununuzun bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenebilirsiniz.
4. Fazla Kilolar
Eğer vücut ağırlığınız olması gerekenin çok üstündeyse, bu durumdan dolayı sürekli yorgunluk yaşayabilirsiniz. Ayrıca, şişmanlık, metabolik sendrom ve şeker hastalığı riskini de arttırır.
5. Çölyak Hastalığı
Çölyak hastalığından müzdarip olanlarda, vücudun ihtiyacı olan besin maddelerinin emilimi zordur. Bu nedenle metabolizma ve enerji üretim merkezleri düzgün çalışmaz. Bu da sürekli yorgunluğa neden olur.
6. Hamilelik
Hamilelikte alınan kilolar ve hormonal değişiklikler halsizliğe ve yorgunluğa neden olabilir.
7. Tiroid Bozukluğu
Tiroid bezi, enerji de dahil olmak üzere neredeyse vücudun tüm hormonal dağılımını kontrol eder. Yaşanabilecek herhangi bir tiroid bozukluğu yorgunluk nöbetlerine yol açabilir ve sürekli yorgunluk hissine neden olabilir.
8. Huzursuz Bacak Sendromu
Bu sorun, gece boyunca uyuduğunuzu düşünseniz bile aslında sağlıklı ve dinlendirici bir uyku almanızı önler. İyi bir gece uykusu alamadığınız için de sürekli yorgun ve bitkin hissedebilirsiniz.
9. Uyku Apnesi
Bu sorun uykudayken doğru nefes almanızı ve beyninize yeterli oksijenin gitmesini önler. Ayrıca kesintili ve huzursuz bir uykuya da yol açtığından, kendinizi her zaman yorgun hissetmenize neden olur.
10. Depresyon ve kaygı bozuklukları da sürekli yorgunluk belirtileri gösterebilir.
11. Alkol
Düzenli olarak alkol tüketme alışkanlığı vücudun toksinlerden arınmasını geciktirir ve karaciğeri yorar. Bu durum konsantrasyon ve enerji eksikliğine ve hatta tükenmişlik sendromuna yol açarak devamlı yorgun hissetmeye neden olabilir.
12. Kötü Beslenme Alışkanlıkları
Düzensiz ve sağlıksız beslenme vücudun doğal dengesini olumsuz etkiler ve enerji kaybına yol açar.
Elinize sağlık, güzel paylaşım olmuş, kronik yorgunluk tükenmişlik sendromu vb gibi bence de psikolojik rahatsızlıklar başta geliyor.
Yorum için teşekkürler. Sevgiler 🙂
Güzel bir yazı olmuş , blog sitenizi çok beğendim kaliteli içerikler barındırıyor.
Bende sizi beklerim.
Değerli yorumunuz için çok teşekkürler 🙂 Bloğunuzu takipteyim. Sevgiler 🙂
Güzel, açıklayıcı bir yazı olmuş. Zaman zaman sebepsiz yorgun hissediyorum ama aslında yorgunluğun farkında olmadığımız sebepleri olabiliyormuş. Bu siteyi sevdim.